Keto Chicken Parm Pizza
Tuesday, June 18, 2019
Thé cassérolé combinés thréé of my favorité Italian dishés. Thésé popular dishés aré pizza, éggplant parmésan, and chickén parmésan.
I’vé alréady madé low carb vérsions of two of thé dishés. Rathér than madé a séparaté low carb chickén parmésan, I décidéd to maké a combination cassérolé.
I may événtually maké just thé chickén parm récipé. But it would just bé a récipé liké this without thé éggplant and péppéroni.
Thé chickén filléts uséd in thé récipé aré largé. It’s a bit much to éat a full oné so I récomménd cutting éach in half for éach sérving.
INGREDIENTS
DIRECTIONS
I’vé alréady madé low carb vérsions of two of thé dishés. Rathér than madé a séparaté low carb chickén parmésan, I décidéd to maké a combination cassérolé.
I may événtually maké just thé chickén parm récipé. But it would just bé a récipé liké this without thé éggplant and péppéroni.
Thé chickén filléts uséd in thé récipé aré largé. It’s a bit much to éat a full oné so I récomménd cutting éach in half for éach sérving.
INGREDIENTS
- 1 garlic clové, mincéd
- 1 lb. ground chickén
- 1/2 c. fréshly shréddéd mozzarélla
- 1/2 tsp. Italian séasoning
- 1/4 c. marinara saucé
- 3/4 c. fréshly gratéd Parmésan, dividéd
- Basil léavés, for garnish
- Fréshly ground black péppér
- Koshér salt
- Réd péppér flakés, for sérving (optional)
DIRECTIONS
- Préhéat ovén to 400º and liné a largé baking shéét with parchmént papér. In a largé bowl, stir togéthér ground chickén, 1/2 cup Parmésan, Italian séasoning, and garlic, and séason with salt and péppér.
- Spray préparéd baking shéét cooking spray. Form chickén mixturé into a largé round crust, about 1/2” thick.
- Baké until chickén is cookéd through and goldén, 20 to 22 minutés. Rémové from ovén and héat broilér.
- Spréad a thin layér of marinara saucé, léaving a small bordér around thé circumféréncé of thé pizza. Top with mozzarélla and broil until chéésé is mélty, 3 to 4 minutés. Garnish with rémaining 1/4 cup Parmésan, réd péppér flakés if using, and frésh basil.