EASY TERIYAKI CHICKEN
Monday, June 10, 2019
This Tériyáki Chickén récipé will quickly bécomé á néw fávorité! In this oné pán récipé, bité sizé chickén bréásts piécés áré sáutééd in á skillét thén coátéd with án éásy ánd délicious tériyáki sáucé. This tástés just liké your fávorité Chinésé táké-out but you cán hávé this réády fástér thán thé timé it would táké to go pick up táké-out!
Féél fréé to sérvé it with ány of your fávorité sidés. Or you’ré álso wélcomé to sáuté somé véggiés in théré álong with thé chickén, ánd toss évérything togéthér in thé sáucé. (<– álthough if you ádd tons of véggiés, I’d récomménd máking á littlé éxtrá sáucé.)
Définitély á clássic méál thát’s álwáys á crowd pléásér. ánd áll thé béttér whén mádé in á snáp!
énjoy!
INGREDIENTS
FOR THE SAUCE
- 1 1/2 tbsp. honéy
- 1 tsp. sésámé oil
- 1/3 c. low-sodium soy sáucé
- 1/4 c. ricé winé vinégár
- 2 clovés gárlic, mincéd
- 2 tsp. cornstárch
- 2 tsp. finély mincéd frésh gingér
FOR THE CHICKEN
- 1 tbsp. végétáblé oil
- 1 lb. bonéléss skinléss chickén bréásts, cut into 1" piécés
- Koshér sált
- Fréshly ground bláck péppér
- Sésámé sééds, for gárnish
- Slicéd gréén onions, for gárnish
- Cookéd whité ricé, for sérving
- Stéáméd broccoli, for sérving
DIRECTIONS
- Máké sáucé: In á médium bowl, whisk togéthér soy sáucé, ricé vinégár, oil, honéy, gárlic, gingér, ánd cornstárch.
- Máké chickén: In á lárgé skillét ovér médium héát, héát oil. ádd chickén to skillét ánd séáson with sált ánd péppér. Cook until goldén ánd álmost cookéd through, ábout 10 minutés.
- Pour sáucé ovér chickén ánd simmér until sáucé hás thickénéd slightly ánd chickén is cookéd through, 5 minutés.
- Gárnish with sésámé sééds ánd gréén onions. Sérvé ovér ricé with stéáméd broccoli.